Reálné jídlo nebo kompozity?

Z čeho je vyrobená mrkev?

„Z mrkve, vole.“

– úplně každý

U reálného jídla otázka na složení nedává smysl. Reálné jídlo JE jídlo. Strom není vyrobený ze dřeva – strom JE dřevo.

Ale z čeho je vyrobená tatranka?

Z mouky, cukru, tuku, syrovátky, kakaa, lecitinu, nostalgie a aromat.

U kompozitních materiálů musíme začít vyjmenovávat.

Kompozity mají svou roli. Jsou totiž extrémně dobré. Je to jejich úloha a celý důvod existence. Vzít už tak chutné věci a pomocí chemických a fyzikálních úprav pokročilé magie z nich udělat něco superchutného.

Stejně jako pití vodky s becherovkou vede k alkoholismu, jídelní kompozity vedou k tloušťce.

Protože na malém prostoru je narvaná ouplně všechna existující kalorická energie vesmíru.

100g čokolády obsahuje 94g energie.

100g brokolice obsahuje 9g energie.

Je těžké stát se alkoholikem pitím nealkoholického piva. Alkoholu je v něm tak málo, že bych musel pít jednu mlékárenskou cisternu typu Müller O-800 za druhou, a ani tehdy se mi to nepodaří.

Samotný objem reálného jídla mi nedovolí přijmout moc kalorií.

„Vojtěchu, je to stupidní příklad. Chlastání tvrdého nemá s přežíráním se klobásami nic společného. A nealko pivo je kompozit, takže tvůj příměr je k ničemu.“

– pozorný čtenář

Ano.

Princip je v tom, že z reálného jídla je těžké ztloustnout. Z jídelních kompozitů snadné.

Jíst denně po dobu dvou let 90% skutečného jídla a 10% kompozitů na chuť = štíhlé tělo.

Jíst denně po dobu dvou let 90% kompozitů a jednou za čas se donutit do okurkového salátu = to není místo, kam bych se chtěl v životě podívat potřetí.